Kom gjerne med tips til gode oppgaver og lenker.

tirsdag 15. mars 2011

Man må kunne gjøre om mellom enheter på hyttetur

Photo by: cyclonebill
Tenk deg at du er på ferie på en hytte. Etter en lang skitur får dere fryktelig lyst på boller. I et gammelt ukeblad finner du denne oppskriften. Etter å ha lett på kjøkkenet finner du nesten alt du trenger. Det finnes ikke vekt som måler gram eller et desilitermål. Heldigvis finner du en kilovekt og et litermål. Regn om gram og desiliter i oppskriften slik at du får rett mengde i deigen.

Ingredienser
9 dl melk
200 gr. melis
150 gr. smør
2 pk. gjær
2 egg
1500 g  hvetemel
 
Tilberedning
Melk, melis og smør gis et oppkok og avkjøles. Bland sammen alt det andre med melkeblandingen. Trill ut bollene (deigen skal IKKE heves først) og legg dem på brett. Dekk bollene med plastfolie og la dem heve på brettet i ca 2 timer.
Stekes ved 250 grader i ca 10 min.
Husker ikke helt hvor mange boller det blir utav dette, men du kan jo doble oppskriften. Et veldig godt tips på opptining av boller som jeg fikk av min mor er å legge frosne boller på ett brett i stekeovnen, sette ovnen på 150 grader. Når ovnen er 150 grader er bollene ferdig tinte og akkurat som nylaget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar