Kom gjerne med tips til gode oppgaver og lenker.

onsdag 12. januar 2011

Lag klassens egen oppgavesamling

Denne uken har vi avsluttet perioden med problemløsingsstrategier ved å lage en egen oppgavesamling. Jeg har laget fire ark med bilder, oppgaverute og plass til fasit på baksiden. Elevene har så laget oppgaver til bildet. Kravet jeg har satt er at oppgaven må løses med en av disse metodene: veien om en, regne baklengs, lager modell, tippe og vurdere eller systematisere. Skal de lage flere oppgaver må de velge ulike metoder. Flere bilder til oppgaver finner du ved å klikke på les mer
Det er veldig spennende å se at elevene løser oppgavene på ulike nivåer. De svakeste gjør om oppgaver fra boken slik at de passer til bilde, mens andre elever virkelig lar kreativiteten blomstre. Dette avslører hvilket nivå elevene er på.

Jeg godkjente oppgaven og løsningsforslaget før de kunne føre inn på arket. I morgen skal vi sette oppgavene inn i  egen oppgaveperm og elevene skal forsøke å levere hverandres. Kanskje dukker noen av spørsmålene opp på prøve også?

En kollega av meg brukte bildene. Hun tipset meg om at elevene kunne skrive kommentarer til oppgaven etter at de hadde løst den. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar